Follow on Bloglovin

Ik lig er praktisch elke nacht wakker van. Letterlijk.

De struggle genaamd 'op tijd slapen'. Ik vraag me vaak af of jullie daar ook wek eens last van hebben. Ik lig er zelf namelijk praktisch elke nacht wakker van: letterlijk. Vroeger was het heel anders. Vroeger wílde ik nooit slapen. "Chantal, je moet nú naar boven" was iets dat elke avond steevast wel weer terug kwam. Vaak ging ik dan nog tot diep in de nacht msn'en, stiekem nog dat ene spannende boek uitlezen of sloop ik nog even naar de kamer van mijn zusje. Tegenwoordig probeer ik krampachtig elke avond op tijd te slapen. Soms slaag ik er niet eens in om voor middernacht in bed te liggen, een andere keer lig ik er bij wijze van spreken om acht uur al in en dan nog maakt het niet uit wát ik doe, ik slaap toch niet voor middernacht. En dat, terwijl ik weet dat als ik mijn ogen dicht doe ik vaak binnen een paar seconden al weg ben en ik me veel happyer voel de volgende ochtend als ik op tijd ben gaan slapen. Waar gaat het fout?


Mijn IPhone. Het is een schattig ding hoor. Ik sleep hem overal naar toe en hij ligt elke avond trouw naast mijn bed (het klinkt net alsof ik het over mijn vriend heb, die op dit moment op een matras naast mijn bed op de grond ligt) aan de oplader (nu gaat het toch wel een beetje vreemd klinken). De leukste gesprekken zijn altijd laat in de avond. Ook heb ik vaak mijn vriend overdag niet zoveel gesproken en wil ik 's avonds toch een soort van de schade inhalen. Ik check nog even Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin' (ja, zonder dat te checken kan ik echt no way slapen) en als ik hem dan eindelijk heb weggelegd gebeurt het vaak dat ik hem tóch nog even pak. In ieder geval denk ik dat het probleem zich deels bij mijn IPhone bevindt, maar ook deels mij het fenomeen 'luiheid'. Ik kan de keren niet op twee handen tellen dat ik alvast in bed was gaan liggen, maar mijn tanden nog moest poetsen of rustig aan het bloggen was nog laat in de avond en die stap om op te staan echt veel te groot was. Liever lui dan moe zeggen ze toch?

Ik heb me al vaak voorgenomen 'vanaf vandaag elke nacht voor 10 uur in bed te liggen en voor half 11 te slapen' en de keren zijn gemakkelijk op één hand te tellen dat dat gelukt is. Niet vaak dus. Toch gaat er niets boven echt lekker wakker worden, dus ik ga het wéér een keer proberen. Elke avond voor 11 uur slapen, duimen jullie mee?

1 opmerking:

  1. haha leuk om te lezen!!

    Ik heb mezelf het ook 'aangeleerd'. Het is echt wennen, maar laat slapen is ook een gewenning! Ik ga voor je duimen ;)

    BeantwoordenVerwijderen