Nagellak-struggles, ben ik de enige?

Ik kijk naar mijn rechterhand: penstrepen. Ik kijk naar mijn linkerhand: een half afgebladderde nagel. Ik kijk naar mijn wijsvinger: volgens mij heb ik hier mijn eigen vingerafdruk opgezet. Zucht. Soms word ik er helemaal gek van. Ik houd van nagellak, echt, begrijp mij niet verkeerd! Maar wat een ergernissen komen daar soms toch bij kijken. Ik kan met gerust honderden punten opnoemen die ik lastig vind aan nagellaken. Zo vind ik bijvoorbeeld nooit de tijd om het te doen: altijd wel heb ik gewoon nog dingen te doen of wil ik dingen doen waardoor het altijd wel niet uitkomt. Daarnaast ben ik echt een sucker in het lakken van mijn rechternagels door middel van mijn linkerhand. Het is echt soms een disaster. Daar boven op komt dat ik het meestal ook nog op mijn nagelriemen smeer of op de topjes van mijn vingers. De tijd die ik moet wachten om mijn nagellak te laten drogen duurt soms eeuwen en nagellak blijft er eigenlijk nooit echt langer dan twee dagen mooi opzitten. Wat mij ook vaak overkomt is dat ik denk dat het helemaal droog is en het dan toch nog te zacht blijkt te zijn waardoor ik mijn nagels in één seconde weer helemaal kan verpesten. Ik heb dan ook echt al vaak gehad dat ik mijn nagels lakte en een paar minuten later alweer met nagellakremover in mijn handen stond. Hup, al die nagellak er maar weer af en gauw wat anders doen, want arghhhhhhh! Daarnaast heb ik ook soms nog wat moeite met kleurtjes: dieprood, zachtroze en doorzichtig doen het altijd wel goed maar zodra ik groen of blauw of een ander gek kleurtje op mijn nagels smeer, wat ik bij anderen altijd zo mooi vindt staan, sta ik het ook vaak binnen de kortste keren er weer af te boenen. Maar misschien zijn die penstrepen nog wel het ergste van alles. Ik voel me daarin ook echt een beetje de enige want ik heb nog nooit iemand erover gehoord! Als ik mijn nagels gelakt heb en ik ga schrijven (gewoon met een balpen) dan krijg ik het altijd voor elkaar dat er ergens op één van mijn perfect gelakte -uchum-  nagels een mooie penstreep of veeg ontstaat. Hoe het komt? Geen idee. De rest van mijn hand zit trouwens ook vaak onder. Het zal vast wel aan mij liggen.

 
En toch hè? Toch, heb ik een kleine grote liefde voor nagellak. Ja, een kleine grote. Want soms is deze liefde even heel groot en soms heel klein. Ik vind het gevoel van vers gelakte nagels -vanaf het moment dat je weer alles kunt doen dan- echt heerlijk. Je voelt je altijd weer even helemaal op en top een meisje, je kunt je nagellak zo leuk met je kleding afstemmen, het is leuk om complimentjes te krijgen over je net gelakte nagels, het is echt heerlijk als het eindelijk lukt die nagellak er een keer mooi op te krijgen, het is leuk om nagellak te kopen, het is leuk om wanneer je net nieuwe nagellak hebt gekocht en hem opdoet en dan blij verrast bent over de kleur. En het is leuk, of ik vind het in ieder geval leuk, om je mooi rood gelakte teennagels zo onder je deken vandaan te zien komen in de ochtend, wanneer je net echt heerlijk hebt geslapen. Het heeft iets. Hoe ben jij met nagellak? Herken jij je in mijn nagellak-struggles en hebben jullie misschien nog tips? 

2 opmerkingen:

  1. Ik draag tegenwoordig geen nagellak meer, want ik geloof dat mijn nagels allergisch zijn voor nagellak. Het wordt namelijk binnen een dag afgestoten. Wat ik ook doe, basecoat, topcoat, na een dag is de helft van mijn nagels al niet meer met nagellak bedekt. En om het nou iedere dag opnieuw te doen, nee dankje.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat klinkt inderdaad echt heel onhandig zeg! En elke dag opnieuw nagels lakken zou ik inderdaad ook niet echt zien zitten, al vind ik het wel altijd heel mooi en leuk staan!

      Verwijderen